Ik snap wat je bedoelt, maar ik denk niet dat je dat zo kan zeggen. Er zijn genoeg producten zijn die altijd ongezond zijn. Ookal eet je ze af en toe. Magnums, McDonalds, veel zoute drop, (te) veel vlees, slagroomtaart, etc. Daar haal je gewoon niks uit, je krijgt een suikerdip, of ze kosten je lichaam alleen maar moeite om te verwerken.
Dat je lichaam het wel kan hebben, oke, dat is wat anders. Maar het is per definitie niet goed voor je. In tegenstelling tot een appel.
Sterker nog, ik weet niet of jullie het herkennen, maar hoe gezonder mijn eetpatroon, hoe slechter (en nee geen schuldgevoel oid) ik me kan voelen na ongezond eten.
Een verkeerd eetpatroon vind ik: een verkeerde balans in eiwitten, koolhydraten en goede vetten bijv. Of een tekort aan bepaalde mineralen/vitaminen. Irt het moment in het seizoen bijv. Bij veel krachttraining hoort veel eiwitten. Bij veel wedstrijden horen veel koolhydraten. In de winter wat extra vitamine D etc.