Louise schreef:Ik las het net ook, ja, heftig verhaal. Het lijkt me zeker ook mentaal zwaar en vragen oproepen over de toekomst. Maar ik heb vorige week wel ook geleerd dat je zes jaar na een hartinfarct Olympisch goud kan winnen: https://www.ad.nl/olympische-spelen/bra … ~a6a450ff/ Dat zal bepaald niet voor iedereen zijn, zo terug kunnen komen, maar het kan wel.
Louise
Als ik het met medische maatstaven bekijk, vertelt hij dat zijn dokters aangaven dat het bloedvat grotendeels (plots) dicht zat.Wat me dan als paramedicus en sporter verbaast, dat hij deze wedstrijd kon verderzetten....
Ergens begint dan voor mij met het handboek anatomie in mijn handen, de zoektocht.
-waarom gaat dat bloedvat dicht?
-hij is gezond, eet correct, traint en laat zich begeleiden; en toch is er dichtslibben/verstoppen.
-geeft zijn lichaam aan dat de maximale prestaties er teveel aan zijn geworden?
-ga je verder met je training?
Hij zegt wel:"dit kon toch geen hartprobleem, zijn gezien ik pakweg meer dan 300W duwde". Maar 300W doet hij zowiezo voordat die arm en chest pijn opkwam.(voor zover ik zijn tijdslijn goed volgde). Zolang de hartspier vóór de signalen de bloedstroom blijft rondpompen, zelfs met minder debiet, kan de spier die 300W nog aan.
Ik kan alleen van de veronderstelling uitgaan dat er toch bloedtoevoer was. Eventueel intermitterend, anders kan je toch geen wedstrijd uitdoen.
Nu ja deze uitleg kan heel wat hiaten bevatten, maar ik word hier toch nieuwsgierig geprikkeld.
Bij zo een medische klacht is alleen zijn dokter/specialist, sportarts en cardioloog het beste onderzoeksmiddel met een groot gesprek van de hele periode, ook voorgaande aan de wedstrijd, en waarbij kleine subvragen soms al antwoorden kunnen geven.
Toch even mijn interesse hierin door mijn werk.